Известие

Collapse
No announcement yet.

Как да разглобя/почистя малките халогенчета? 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как да разглобя/почистя малките халогенчета? 156

малките - под бронята
    изчетох безброй теми за тия халогенки, ама все за електрически проблеми,
    а моят е механично-оптично-хигиеничен.
    как да сваля стъклото на тея пущини ?
    благодаря предварително!
    sigpic156 SW 2001 бивша.

Лепено беше стъклото, май...

Comment

Освен да пребягнеш както при фаровете, с пистолет за горещ въздух/ сешоар награвяш и с макетен нож внимателно. След като го отвориш почвистваш стъкло, рефлектор, почистваш силикона/лепилото старото и слагаш нов силикон.
      Първите дни може да се запотява, но като изсъхне добре силикона не трябва да имаш проблем или дупка малка в капачката отзад да диша и готово.
      sigpic
      Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Да бе да ..дупка ..и след седмица ще е още по-зле .... има бързосъхнещ високотемпературен силикон в Бриколаж .... за 3лв си мажеш и на другия ден си готов без да се притесняваш от потене ...
        Alfa156 Against All

Comment

Често с тези бързосъхнещи силикони има проблем, и под дупка неразбирай диаметър 2см, става въпрос за нещо от порядъка на 2мм за да диша. Това са варианти просто!
          На един хюндай купе, тка като му отваряхме фаровете, и посел като ги лепихме, силикончето беше точно такова, че и взехме най-доброто уж, и се потеше стъклото 10 дена след това още, и капачките отваряхме да съхне. Решенеито бе точно такава дупка и вече 1 година са екстра, нито има прах, нито нищо!
          Last edited by rusiq86; d.m.y г., 02:37.
          sigpic
          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Зависи до колко са мръсни. Ако е само прах, им капваш малко хубаво врео ( в никакъв случай меглио) и наливаш малко вряла вода, след кото започваш да джуркаш. така няколко пъти докато се измият. Изплакваш хубаво с чешмяна вода, а накрая и с дестилирана, за да не остават варовити петна от капките. Ако ти хареса , хареса. Ако не ....разглабяш

Comment

Е как тогава при мен са запечатани фаровете перфектно и не се потят.Щом се потят значи влиза вода от някъде.Запечатат ли се добре няма да се потят.
              Mercedes W202 - 200kompressor 99'
              Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
              Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

А защо направо не ги счупиш и минеш по каско,нов халоген беше около 25-30 лв...
                Hyundai i40 - 13 - CRDI - Powered By TST Racing
                Suzuki Grand Vitara - 07 - AWD EX
                Alfa 156 - 1.9 JTD - 03 - Powered By TST Racing + K&N Filter - EX
                Kawasaki Ninja ZXR - 06 -The Fastest
                Honda PCX150 - 15 - The Cheapest

Comment

Първоначално публикувано от Kamen666 Покажи съобщение
                  А защо направо не ги счупиш и минеш по каско,нов халоген беше около 25-30 лв...
                  От къде са по толкова?

(не се заяждам ама аз под 50лв не намерих, а са за смяна отново )
                  sigpic
                  Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                  BMW 316 Compact '95

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                    ......... или дупка малка в капачката отзад да диша и готово.
                    Не е необходимо да се правят никакви дупки. Той фарчето си има заводска вентилация. Една сива (може и да не беше сива) тапа, която има отвор.
                    Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
                      Зависи до колко са мръсни. Ако е само прах, им капваш малко хубаво врео ( в никакъв случай меглио) и наливаш малко вряла вода, след кото започваш да джуркаш. така няколко пъти докато се измият. Изплакваш хубаво с чешмяна вода, а накрая и с дестилирана, за да не остават варовити петна от капките. Ако ти хареса , хареса. Ако не ....разглабяш
                      и на мен ми се върти из главата тая идея.
                      ще пробвам ...
                      sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Първоначално публикувано от ALFonsOlder Покажи съобщение
                        и на мен ми се върти из главата тая идея.
                        ще пробвам ...

И аз така съм си измих единият стоп, само с вода и течен сапун. Беше се напълнил с тиня... там е доста по сложно, но резултата беше перфектен. След това уплътних мястото което се беше разлепило и откъдето влизаше вода с най обикновена дъвка. Все още нямам проблеми нито с конденз нито с проникване на вода отвън
                        Слушай колегата dobromirski този човек наистина знае какво говори, а също така и какво прави!
                        Last edited by fade; d.m.y г., 15:46.
                        Have A Nice Day
                        o/_______\o
                        (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                        []=о===о=[]

Comment

дааа... пробвах, ама си плачат за нови.
                          измих ги обилно с топла вода и течен сапун, обаче те, рефлекторите се олющили и рботата отива към един стотак, ама ше чакат. не са те на ред!!
                          sigpic156 SW 2001 бивша.

Comment

Здрасти колеги. Ас па си немам таков проблем, заштото мојата алфа си нема халогени. И сте ја искористам темата да ве попитам дали можам да си сложам като си купам халогени и тази средната конзолка со двата бутона за халогени и штопови за магла
                            Alfa 156 1.6 T.S 16V 98г.

Comment

Първоначално публикувано от slavco_156 Покажи съобщение
                              Здрасти колеги. Ас па си немам таков проблем, заштото мојата алфа си нема халогени. И сте ја искористам темата да ве попитам дали можам да си сложам като си купам халогени и тази средната конзолка со двата бутона за халогени и штопови за магла
                              Става колега, аз лично съм я правил тази операция. Първо провери дали зад предният ляв фар от общият сноп кабели виси един куплунг в който нищо не е включено. Ако този кабел е там значи инсталацията съществува! Ще ти трябват:
                              конзолата между седалките, кабел между двата халогена, самите халогени разбира се и сръчни ръце.
                              Успех!
                              Have A Nice Day
                              o/_______\o
                              (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                              []=о===о=[]

Comment

Working...
                              X